<<Ga HIER naar de Inschrijfpagina van de 12 Heilige Nachten training>>

 

Achtergronden van De 12 Heilige Nachten

De 12 Heilige Nachten zijn de nachten van 25 op 26 december (Kerst), tot de nacht van 5 op 6 januari, het Driekoningen-feest. In het Engels wordt 6 januari “Epiphany” genoemd, “openbaring”.
De honderden jaren oude Noordse “12 Heilige Nachten”- legende (volgens sommigen al ontstaan in het jaar 400 na Chr.) vertelt dat de Noorse Olav Åstesen op Kerstdag in “slaap” viel en in een trance raakte, die waarin hij in de sterrenwereld terecht kwam en hem hemel en hel getoond werd, hij de sfeer van de hoogste energieën bezocht, en hij door de wereld van zijn onbewuste en het nog onverwerkte moest “reizen”. Hij kreeg diepe inzichten en maakte contact met zijn innerlijk, zijn onzichtbare binnenwereld. Hij ontwaakte op de ochtend van Driekoningen en ging naar de kerk om zijn openbaringen te delen met andere mensen.

In de noordse traditie zijn de 12 Heilige Nachten symbool geworden voor het innerlijk werk wat we verrichten in het midden van de winter. Het donkere jaargetijde op het noordelijk halfrond nodigt op een natuurlijke manier uit tot inkeer en contact met je kern.
De periode wordt ook wel “tussen de jaren” genoemd: in een telling van 12 “manen”, periodes van 29,5 dagen, blijven er precies 12 dagen (en nachten)  over om van een maantelling weer bij een zonnejaar uit te komen. Een periode zonder “maan(d)”, zonder datum, die gebruikt wordt om in de donkere tijd naar binnen te keren en voor te bereiden op het nieuwe jaar.

 

De 12 Heilige Nachten van INEEN (Inspiratie en Energiewerk)
Na de Kerstnacht, nacht van helderheid en licht, volgen 12 nachten van wat meer naar binnen keren. Deze periode wordt beschouwd als een tijd van het jaar waarin het makkelijker is in contact te zijn met je dromen, met je innerlijke wereld. In de waan van de dag wordt dit vaak vergeten en hebben we het druk met files, Whatsapp groepjes, tv en een overvolle mailbox. Juist daarom is deze periode zo waardevol, als je er gebruik van weet te maken.

In deze tijd, die begint op eerste kerstdag, is het belangrijk een fundament te leggen voor het aankomende jaar, na alle drukte tot rust te komen, het oude af te sluiten en opnieuw te beginnen. Je kunt de periode gebruiken voor het voorbereiden en neerzetten van een specifiek project, of je kunt je meer energetisch voorbereiden op het nieuwe jaar.

Natuurlijk kan je dit op een eigen manier doen, de manier die het beste bij jou en je situatie past. Het kan prettig zijn om zo min mogelijk met de “gewone” dagelijkse zaken bezig te zijn die je afleiden van het innerlijke werk wat je verricht (televisiekijken, werken, internetten, gamen etc.). Geniet van buiten, van de heldere lage zon, stilte of mooie muziek en probeer bijvoorbeeld momenten van bezinning in te bouwen aan het begin en het einde van de dag, als je dat nog niet doet. Die momenten zijn ook heel geschikt om aan de 12 Heilige Nachten training mee te doen.

Deze (gratis) training neemt je mee in de wereld van energie, van je intenties, je plannen voor het komende jaar, en het opruimen van wat je tegenhoudt bij het verwezenlijken van die plannen. Je ontdekt de kracht van je intentie en in 12 stappen volg je het proces van intentie tot het verwezenlijken van je doel. Een proces wat natuurlijk niet alleen aan deze periode in het jaar voorbehouden is, maar wat je altijd weer doormaakt, en waar je nu het gereedschap voor krijgt om dat bewust en stap voor stap door te maken. Zo kan je in deze 12 Heilige Nachten periode de basis leggen voor een krachtige intentie, het hele jaar door.

Dromen
Probeer ook aandacht te geven aan je dromen. Je kunt je bewuster worden van je dromen door nu al te beginnen met het opschrijven ervan. Dromen kunnen je dagdromen zijn, je wensen en verlangens, maar ook je dromen vanuit het onbewuste in je slaap. Alleen al de intentie is genoeg om je dit bewuster te worden.
Je onderbewuste merkt het als je meer aandacht hebt voor je dromen, en zal meewerken om je dromen te onthouden. Zo kom je overdag en ook tijdens de nacht makkelijker in contact met je wensen, met je innerlijk weten en met dat wat jou tegenhoudt bij het verwezenlijken van je dromen. Daarmee kan je nóg beter gebruik maken van de inzichten en oefeningen uit de 12 Heilige Nachten training van dit jaar, “De Kracht van Intentie”.

 

HIER ga je weer terug naar de Inschrijfpagina voor de 12 Heilige Nachten training.