Ook dit jaar is er weer een 12 Heilige Nachten Challenge!

Lees hieronder meer, of meld je direct aan aan de rechterkant van de website: –>>
(en als je dit op je telefoon bekijkt, scroll dan een eind naar beneden, dan kom je het aanmeldformulier tegen!)

Het is HELEMAAL GRATIS. De 12 Heilige Nachten serie is mijn geschenk aan iedereen die mij volgt, op mijn mailinglijst staat, of mij op een andere manier tegenkomt en het interessant vindt wat ik aanbied. Gratis aanmelden tot eind januari! Daarna wordt deze serie omgevormd tot een (uitgebreidere) online training. Doe er NU je voordeel mee!

De 12 Heilige Nachten van INEEN (Inspiratie en Energiewerk)
Na de Kerstnacht, nacht van helderheid en licht, volgen 12 nachten van wat meer naar binnen keren. Deze periode wordt beschouwd als een tijd van het jaar waarin het makkelijker is in contact te zijn met je dromen, met je innerlijke wereld. In de waan van de dag wordt dit vaak vergeten en hebben we het druk met files, Whatsapp groepjes, tv en een overvolle mailbox. Juist daarom is deze periode zo waardevol, als je er gebruik van weet te maken.

In deze tijd, die begint op eerste kerstdag, is het belangrijk een fundament te leggen voor het aankomende jaar, na alle drukte tot rust te komen, het oude af te sluiten en opnieuw te beginnen. Je kunt de periode gebruiken voor het voorbereiden en neerzetten van een specifiek project, of je kunt je meer energetisch voorbereiden op het nieuwe jaar.

Natuurlijk kan je dit op een eigen manier doen, de manier die het beste bij jou en je situatie past. Het kan prettig zijn om zo min mogelijk met de “gewone” dagelijkse zaken bezig te zijn die je afleiden van het innerlijke werk wat je verricht. Geniet van buiten, van de heldere lage zon, stilte of mooie muziek en probeer bijvoorbeeld momenten van bezinning in te bouwen aan het begin en het einde van de dag, als je dat nog niet doet. Die momenten zijn ook heel geschikt om aan de 12 Heilige Nachten lessen mee te doen.

Deze serie lessen neemt je dit jaar mee naar de 6 Richtingen, en de 7e Richting, het Leven in het Nu. Je ontdekt hoe jouw Nu ingebed ligt tussen Hemel en Aarde, Verleden en Toekomst, en je Kleine Kring en je Grote Groep. Je laat oude energie los, je bevrijdt je van vastgezette verwachtingen over de toekomst. Je hernieuwt je verbinding met de mensen om je heen, je beseft weer sterker hoe je verbonden bent met een groter geheel. Je stelt je open voor nieuwe inspiratie, en nieuwe aardse energie die jou voeden en krachtiger maken. Je komt meer in je hart, en je gaat meer Leven in het Nu… Zo kan je in deze 12 Heilige Nachten periode en sterke basis leggen voor het nieuwe jaar.

Dromen
Probeer ook aandacht te geven aan je dromen. Je kunt je bewuster worden van je dromen door nu al te beginnen met het opschrijven ervan. Dromen kunnen je dagdromen zijn, je wensen en verlangens, maar ook je dromen vanuit het onbewuste in je slaap. Alleen al de intentie is genoeg om je dit bewuster te worden.
Je onderbewuste merkt het als je meer aandacht hebt voor je dromen, en zal meewerken om ze beter te onthouden. Het energetisch werk wat je in je dromen doet is sterker dan wat je vanuit je waak-bewustzijn kunt doen. Maak er gebruik van…

 

Achtergronden van De 12 Heilige Nachten

De 12 Heilige Nachten zijn de nachten van 25 op 26 december (Kerst), tot de nacht van 5 op 6 januari, het Driekoningen-feest. In het Engels wordt 6 januari “Epiphany” genoemd, “openbaring”.
De honderden jaren oude Noordse “12 Heilige Nachten”- legende (volgens sommigen al ontstaan in het jaar 400 na Chr.) vertelt dat de Noorse Olav Åstesen op Kerstdag in “slaap” viel en in een trance raakte, die waarin hij in de sterrenwereld terecht kwam en hem hemel en hel getoond werd, hij de sfeer van de hoogste energieën bezocht, en hij door de wereld van zijn onbewuste en het nog onverwerkte moest “reizen”. Hij kreeg diepe inzichten en maakte contact met zijn innerlijk, zijn onzichtbare binnenwereld. Hij ontwaakte op de ochtend van Driekoningen en ging naar de kerk om zijn openbaringen te delen met andere mensen.

In de noordse traditie zijn de 12 Heilige Nachten symbool geworden voor het innerlijk werk wat we verrichten in het midden van de winter. Het donkere jaargetijde op het noordelijk halfrond nodigt op een natuurlijke manier uit tot inkeer en contact met je kern.
De periode wordt ook wel “tussen de jaren” genoemd: in een telling van 12 “manen”, periodes van 29,5 dagen, blijven er precies 12 dagen (en nachten)  over om van een maantelling weer bij een zonnejaar uit te komen. Een periode zonder “maan(d)”, zonder datum, die gebruikt wordt om in de donkere tijd naar binnen te keren en voor te bereiden op het nieuwe jaar.