Op 20 september starten we weer met een nieuwe serie Workshops op Woensdag.  Met deze avondworkshops geeft Margo 20 lessen in het werken met energie, intentie en intuïtie,
voor beginners én voor mensen die verdieping en verbreding in energiewerk zoeken.

Méér dan mindfulness – oude wijsheidstradities – moderne presentatie –
intuïtie en energiewerk – bewustzijn en intentie

Beginnen met deelname is het hele jaar mogelijk!
(in Amsterdam of online bij jou thuis)

 

Hoe ziet de cursus er uit?

Er zijn 5 modules van 4 lessen. Elke module heeft een eigen thema, de 4 lessen gaan over verschillende aspecten binnen dat onderwerp. Je kunt één of meer modules doen, of alle. Je bent welkom voor een eerste gratis les!
Elke avond beginnen we met een geleide energie-meditatie, waarna er les is over het thema van de avond, gecombineerd met relevante energie-oefeningen en/of  geleide meditaties.  De lessen zijn stuk voor stuk geschikt voor beginners, achtergronden en technieken worden uitgelegd – maar zijn ook interessant voor mensen die al meer energiewerk gedaan hebben!
De lessen geven je inzicht in hoe jij behalve een lichaam ook een spiritueel-energetisch wezen bent, en wat energie die vastloopt te maken heeft met gedoe en (kleine of grote) problemen in je dagelijks leven. Met de energetische en meditatieve oefeningen werk je aan verandering en bewustwording en krijg je de “tools” om heler, helderder, opener en krachtiger te worden.

De manier waarop we met energie werken is voornamelijk gebaseerd op het perspectief van de Inka-traditie (Peru) en (iets minder) de Tolteeks-Azteekse traditie (Mexico),  aangevuld met achtergronden uit de chakra-psychologie en de Healing Tao.
Oude kennis en wijsheid, met de diepgang van toen, aangepast aan een moderne westerse manier van leven.

 

Wat heb je er aan?

Veel!
– Je ontdekt hoe je makkelijk en ontspannen je oude en zware energie en lading kunt loslaten, en lichte stromende  energie uit kosmos en aarde naar je toe haalt zodat je je oplaadt met nieuwe inspiratie en energie;
– Je leert de verborgen aspecten van je onbewuste kennen en gebruiken voor je  eigen groei en ontwikkeling;
– Je verbindt je met de krachten van water, aarde, zon en wind, en leert hoe die krachten in je ziel doorwerken en vorm krijgen;
– Je werkt met  een paar technieken om de energie in relaties (verschillende soorten!) helder en “schoon” te maken, en in de (hart-)verbinding je eigenheid te versterken;
– Je krijgt te pakken wat “intuïtie” wérkelijk is, en leert hoe je die kunt versterken;
– En tot slot leer je een paar bijzondere en sterk werkende manieren om een “wens” te doen met de enorme kracht van jouw eigen intentie, zodat je een stuk dichterbij komt bij het creëren van je eigen leven! (ja dat kan echt….)

Onderweg door alle lessen heen leer je basistechnieken voor werken met energie en een aantal geavanceerde energie-oefeningen, je krijgt een kijkje in de diepte van de eeuwenoude wijsheid van diverse spirituele tradities, je legt verbanden die er eerst niet waren en of je nu beginner of gevorderd bent, je leert altijd iets nieuws!
En “last but not least”: je gaat vrijwel altijd met MEER inspiratie en energie naar huis, dan toen je kwam…

 

Hoe gaat dat praktisch in z’n werk?

We beginnen op de lesavonden om 19.00u. Je kunt komen vanaf 18.45u. Er is thee en koffie, we zitten op stoelen, soms doen we een oefening staand, in tweetallen, of buiten! Er zijn tussendoor één of twee korte pauzes, en tegen 22.00u ronden we de avond af. Er is plaats voor maximaal 10 tot 12 deelnemers.
De cursus wordt gegeven in de werkruimte van INEEN, op de eerste verdieping van het appartement in de “klusflat” Kleiburg, nr. 36A (eigen voordeur beneden, binnen één trap op), Amsterdam Zuidoost. Rond de flat zijn groenstroken en parken, waar we met mooi weer (in overleg) soms ook werken.
Je krijgt (achteraf) van elke les de audio-opnames en ondersteunende samengevatte tekst.

Online lessen volgen?
Online “op afstand” deelnemen is ook mogelijk: je ontvangt dan een paar dagen na de les de audio-opnames en samenvatting van de les, waarna je die zelfstandig kunt afluisteren. Interactie of vragen stellen is dan echter niet of zeer beperkt (via email) mogelijk. Deze manier van deelnemen kan bij je passen als je wél heel graag aan de workshops wilt deelnemen, maar (te) ver weg woont, of niet op woensdagavonden kunt, of een andere reden hebt om liever de lessen op je eigen moment, of in je eigen tempo te volgen. Online deelnemen kan (als er ruimte is in de groep) ook gecombineerd worden met af en toe een les “live” volgen.
De prijs voor deelnemen op afstand is dezelfde als de prijs voor fysiek aanwezig zijn bij de lessen.

Je kunt op elk gewenst moment beginnen!

 

Opgeven:

via email: margo@ineen.org.

Vermeld in de email je naam, tel. nr., en de les(sen) en module(s) waarvoor je je wilt opgeven. Ik neem dan contact met je op.

 

Wil je nog even wachten en eerst meer weten? Geef je dan alvast op voor de Nieuwsbrief door een email te sturen aan margo@ineen.org via deze link. Vermeld op z’n minst je voornaam en emailadres. Dank!
Ik stuur je persoonlijk en handmatig antwoord dus dat kan een paar dagen duren, maar je komt dan zeker op de lijst waardoor je regelmatig op de hoogte gehouden wordt over de activiteiten van Margo en INEEN.

 

Data en thema’s van Energie, Intentie en Intuïtie:

Module 1: Energie en Intentie: de kracht van je energie
1-1         20 september      Lichte en zware energie, levensenergie in beweging
1-2         4 oktober             De energie van denken, voelen en doen: wijsheid, compassie, actie
1-3         18 oktober           Grenzen neerzetten van binnen uit
1-4         1 november         Lichte en zware energie in de ontmoeting

Module 2:  De kracht van het Onbewuste
2-1         22 november       Innerlijk ruimte maken voor nieuwe energie
2-2        6 december          De verborgen kracht van je onbewuste
2-3         13 december       Verleden, toekomst, en leven in het nu
2-4        20 december       In contact met je oerbronnen

Module 3:  Liefde en Wil
3-1         17 januari           Energie in relaties
3-2         31 januari           Samen sta je sterker: energetische verbinding
3-3         7 februari           Actie, reactie: “neuzen en deuken” in relaties
3-4         14 februari         Liefde kan je willen: de kracht van Munay

Module 4:  Intentie en de Ziel
4-1         7 maart               Water en Aarde: levenskracht en vorm in je ziel
4-2         21 maart             Zon en Wind: bewustzijn en expressie van je ziel
4-3         4 april                 Verbinden met de universele energieën
4-4         18 april               Heling door de kracht van intentie

Module 5:  Intuïtie, Wensen, en Innerlijk Weten
5-1         16 mei                  Wie ben je, wat wil je: contact met je essentie
5-2         23 mei                 Geef je Zelf de ruimte
5-3         6 juni                   Zet je diepste wens in de wereld
5-4         13 juni                 Geven en ontvangen zijn één

(reservedatum: 20 juni)

 

BONUS: Midwinter, Midzomer

Wie in de herfst minstens één volledige module volgt, kan gratis deelnemen aan de Midwinter-viering op 21 december, samen met andere cursisten van INEEN.
En wie in het voorjaar minstens één volledige module volgt, kan op 21 juni (ook gratis) meedoen aan de Midzomer-viering.

Tijdens de Midwinter-viering (donderdag 21 december, 19.00u) doen we sjamanistisch energiewerk uit de Noordse en Inka-traditie en gebruiken we drums en ratels om zware energie los te maken, zodat je contact maakt met je essentie en ruimte maakt voor de nieuwe energie en het terugkerende licht in het komende halfjaar.
De Midzomer-viering (donderdag 21 juni, 19.00u) staat in het teken van Wensen doen (en hoe ze werkelijkheid te maken!). Drie rituelen uit de oude Inka-traditie, de Tolteekse traditie en het Taoïsme zetten je wens kracht bij en scheppen de voorwaarden voor het werkelijkheid worden van dat wat je je wenst.

 

Voor wie?

De lessen op de woensdagavonden zijn geschikt voor beginners in het werken met energie, voor mensen die willen gronden, loslaten en ontspannen, voor hen die meer inspiratie en energie kunnen gebruiken, en voor mensen die al meer gedaan hebben op spiritueel of energetisch gebied, en nu met deze aanpak verdieping en verbreding zoeken. Cliënten en (ex-)cursisten zijn van harte welkom voor ondersteuning van hun ontwikkeling, herhaling van wat eerder geleerd is, en voor nieuwe kennis en oefeningen.
Mijn ideale klant of deelnemer wil écht leren werken met energie, met diepgang en kracht, humor en plezier, gronding en spirituele verbinding, kortom: géén “quick fix” maar echt stappen zetten, transformatie opzoeken en bruikbare technieken leren.
Ben je niet helemaal ideaal? Dat geldt voor de meeste deelnemers. Als het bovenstaande je aanspreekt ben je van harte welkom. Mensen die een luchtig begin willen maken met energiewerk zijn net zo welkom als mensen die meer verdieping zoeken.

 

Tarieven en voorwaarden:

Deelname is de 1e keer (geldt eenmalig!) gratis, daarna betaal je €40 voor een losse les,
€150 voor één module,
€ 280 voor twee modules,
€ 390 voor drie modules,
€ 480 voor vier modules,
€ 550 voor vijf modules.
Deze prijzen gelden bij opgave voor het pakket modules in één keer en betaling in één keer. Wil je in termijnen betalen dan kan je kiezen voor een pakket van bijvoorbeeld één, twee of drie modules (in plaats van vier of vijf).

Als je na een gratis proefles besluit vaker deel te nemen dan kan je de overige lessen van de lopende module voor €40 per les volgen en daarna geef je je op voor de module(s) die je wilt volgen. Als je alleen incidenteel een losse les wilt volgen dan kan dat zolang er plaats is.
Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Iedereen die zich inschrijft voor een les of module krijgt achteraf de geluidsopnames van de les toegestuurd, en een korte samenvatting van de behandelde stof. Zo kan je bij afwezigheid toch thuis de les volgen en blijf je bij in je module.

Ik heb er dit cursusjaar voor gekozen de stof per module aan te bieden, zodat er binnen een module een zekere verdieping in de stof kan ontstaan. Dat maakt de lessen interessanter en de oefeningen effectiever.

Wanneer je gedurende het jaar instroomt en weinig ervaring met energiewerk hebt, dan kan je een (gratis) online basisles volgen waarin drie basistechnieken van werken met energie worden uitgelegd en geoefend. Dat maakt deelname op elk moment in het jaar mogelijk!

Online deelname is mogelijk, je ontvangt dan een paar dagen na de les de geluidsopnames, het werkboek van de les, en foto’s van wat er op het bord is gezet. Vragen stellen kan (beperkt) via email.

Je verbindt je tot het betalen (en volgen) van de lessen en modules waarvoor je je inschrijft. Na aanmelding is er een bedenktermijn van 7 dagen; daarna is annuleren alleen nog mogelijk in heel bijzondere gevallen.

 

Locatie:

De studio van INEEN, Kleiburg 36 A, 1104 EA Amsterdam Zuidoost.
Het metrostation Kraaiennest (lijn 53) ligt op 3 minuten lopen, bus 41 (uit Amsterdam Oost) stopt vlakbij. De metro doet er vanaf Amsterdam CS 22 minuten over, vanaf Amstel station 11 minuten. Je kunt voor de deur gratis parkeren en de A1, A2, A9 en A10 zijn dichtbij. Met de fiets komen kan natuurlijk ook!
Onder “Contact” vind je elders op deze website een routebeschrijving en een plattegrond.

 

Wie is Margo?

Ik ben Margo Kistemaker, (klinisch) psycholoog (UvA, 1986), healer-reader (1991), coach-(stress-)counselor (1995), geef consulten (sinds 1988), workshops,  cursussen en (jaar-)trainingen (sinds 1993), en business-coaching en workshops voor ondernemers (sinds 2015).

In 1988 begon ik (na de studie psychologie) mijn spirituele werk met de opleiding (4 jaar) in aura-chakra-energiewerk/healing/reading bij Ineke Buning (de opleiding was een “voorloper” van wat nu het CLI is). Daarna heb ik verschillende spirituele workshops en trainingen gevolgd in chakra-psychologie, Tibetaans boeddhisme en de antroposofie. Vanaf 1993 bouwde ik mijn praktijk op de basis van zowel de klinische psychologie als energiewerk/healing/reading.
In 2002 vond ik mijn thuis in de Inka-traditie (Peru), die bijna naadloos aansloot bij de manier van werken die ik inmiddels had ontwikkeld. Sinds 2004 ben ik mijn lessen en de opleiding die ik inmiddels gaf tot healer en reader voornamelijk gaan baseren op de kennis en beoefening van de Inka-traditie. In de jaren daarna ben ik ook gaan werken met de Tolteekse traditie, de Healing Tao, Lucid Dreaming en systemisch werk (opstellingen). In dit spirituele werk volgde ik workshops bij, werkte samen met, en organiseerde workshops voor Juan Nuñez del Prado (Peru), Americo Yábar (Peru), Elizabeth Jenkins (USA), Don Francisco Apaza Flores(Q’eros, Peru), Don Pascal Apaza Flores (idem), Alma Santiago en Xolotl (Mexico), Sergio Magaña (Mexico), Charlie Morley (Groot-Brittannië), Stephen Victor (USA) en Pia Kalhof (Noorwegen).
Voor mijn eigen verdere ontwikkeling volg ik nu (2015 tot 2021) de 7-jaars Tao-training bij Reinoud Eleveld

Wat betreft de meer conventionele kant van mijn werk: ik volgde veel nascholing als psychologe, deed in 1994-1995 een opleiding tot coach-counselor (Europees Instituut)  en ben in de periode 2002-2005 uitgebreid geschoold in (psychologisch-energetische) behandeling van Chronische Stress en Burnout (bij het toenmalige CSR Centrum). Tijdens mijn doctoraalstudie gaf ik 5 jaar lang les aan 2e jaars psychologiestudenten in methoden van (psychologisch) onderzoek en statistiek. Ik ben mijn wetenschappelijke “roots” niet vergeten en benader het spirituele nuchter en kritisch. Ik hou van stevige spiritualiteit waarin je je kennis én je eigen ervaring serieus neemt, maar ook helder en kritisch nadenkt en onderzoekt.
Ik heb sinds 2007 ook diverse opleidingen gevolgd in modern ondernemerschap, Social Media en Business-coaching. Dit heeft mijn praktijk een flinke impuls gegeven en ik ben gaan zien hoe het werken in de onzichtbare laag van “energie” ook voor het voeren van een bedrijf, groot of klein, essentieel is. Met deze inzichten, energetisch werk en praktisch advies, begeleid ik ondernemers die juist in het gebied tussen het zichtbare en het onbewuste meer aan het werk willen.

In mijn vrije tijd schilder ik (olieverf) en ik schrijf aan het boek wat dit cursusjaar gepland staat.

Op de webpagina over mij vind je nog wat meer achtergrondinformatie.

 

Een greep uit de andere activiteiten van Margo / INEEN:

Gratis webinars “7 Stappen naar je Zelf”, september 2017;
Gratis online training  “Intentie en Intuïtie” in de 12 Heilige Nachten 25 december – 6 januari 2017-2018.

Online cursus “Kanay, 7 Stappen naar Zijn wie je Bent”, start weer in september

Jaartraining “Energiewerk, Intuïtie en Healing” start eind oktober met een Introductieweekend, eind november met Module 1. Persoonlijke, spirituele en werkgerelateerde ontwikkeling, tevens opleiding tot healer. 7 weekenden “live” en online lessen in een periode van 10 maanden, oktober 2017 tot augustus 2018.

Pilottraining “Zijn wie je Bent in Business”, een training over een periode van 2 tot 3 maanden voor zelfstandig ondernemers of professionals in het veld “mensenwerk”: therapeuten, trainers, coaches, consultants, adviseurs, etc. Energiewerk en ontwikkeling van jezelf in samenhang met je bedrijf, werk of project. Online training met 4 live-dagen voor het eerst in deze vorm.

Individuele consulten voor (bedrijfs-)coaching, stress-counseling, bedrijfs-, organisatie- en persoonlijke reading en healing.
Individueel kan aan een bepaalde vraag gewerkt worden op een hele dag (Intensive), een halve dag, of een traject van 5 consulten. Ook losse consulten zijn mogelijk.

Inka-traditie: Online trainingen (binnenkort)  en Verdiepingsworkshops De drie spirituele paden (januari, februari en maart 2017).

Gastdocenten:
De Vier Richtingen (Tolteekse traditie) 12-15 oktober 2017, Alma en Xolotl;
Fields of Grace (opstellingenwerk) 10-11-12 november 2017, Stephen Victor (onder voorbehoud)
Shadow-work & Lucid Dreaming (Tibetaans Boeddhisme) voorjaar 2018, Charlie Morley (onder voorbehoud).