Inka Pad Online Cursussen starten weer!

Wil je echt aan de slag? De oefeningen leren, de achtergronden kennen, de initiaties ontvangen?

Doe dan mee aan de Inka Pad workshops in de online versie!

Vanaf eind oktober starten we weer met een groep. 

Individueel kan je altijd starten. 

 

Wat is Inka Online?

ALLE basiskennis met de Inka Kosmovisie, kennis van de Drie Kanten van het Pad, de initiaties, oefeningen, energiewerk, inzichten, rituelen…
En dat in drie online cursussen van 9 modules elk. Elke module bestaat uit 2 of 3 videolessen, de pdf van de presentatie, en omvat theorie, oefeningen, vragen om zelf te beantwoorden.

In de 3 basiscursussen vind je (bijna) alles wat ik (Margo) geleerd heb op mijn pad in de Inka traditie van Juan en Ivan Nuñez del Prado, Americo en Gayle Yábar, Elizabeth Jenkins, verschillende Q’ero leraren, en heel veel boeken, in de afgelopen 15 jaar. In een vervolg zal nog aanvullende kennis behandeld worden.

De drie Basisworkshops omvatten:

 • de Rechterkant van het Inka Pad (kennis, basisbegrippen en de basis-initiaties: verbinden met je eigen bronnen van energie);
 • het Midden van het Inka Pad (het energiesysteem van ogen en banden, de energie van het hart en hoe vanuit je diepste essentie te verbinden met met jezelf, met anderen, en met de universele krachten van de wereld;
 • en de Linkerkant van het Inka Pad (het werken met je 7 krachten en de 4 integraties van je energie met de universele krachten van de wereld en het universum, en daardoor vormgeven aan je eigen leven op je eigen unieke manier).

Zie onderaan deze pagina voor een uitgebreide beschrijving van de 3 cursussen!

Elke kant van het Inka Pad heeft een eigen benadering en een eigen kleur, maar de kennis bouwt ook op en uiteindelijk integreer je al je kennis, je passie en je actiekracht in Zijn wie je Bent, in contact met je essentie, met het doel van je leven en je unieke Zelf.

Klinkt dat groot en hoog gegrepen? Het kan! Over een half jaar ben je een heel stuk dichterbij!

De eeuwenoude Inka traditie geeft helder inzicht in wie je kunt zijn, en hoe je je kunt ontwikkelen naar ZIJN wie je werkelijk bent. De oefeningen zijn voor iedereen mogelijk te doen, en je spirituele ontwikkeling volgt in een natuurlijk proces van groei.

De serie Inka oefeningen (initiaties, rituelen, en energie-meditaties) zijn meer dan 1000 jaar geleden ontstaan in een proces van uitproberen, verbinden met het innerlijk en met de krachten om ons heen, om een zo krachtige en efficiënte ontwikkelingsweg te creëren naar Spiritueel én “Werelds” Leiderschap.

De Inka’s zagen (en zien) leiderschap als een spiritueel proces van zelf-ontwikkeling, gebaseerd op kennis en inzicht in de energetische wereld, en een krachtige verbinding vanuit het hart met jezelf, met krachtplekken in de wereld, met anderen, en met (steeds grotere) groepen mensen.

Door jezelf te leren kennen en je krachten zo goed mogelijk te ontwikkelen

 • groeit je leiderschap over jezelf en over anderen, creëer je je eigen leven, en kan je je mooiste kwaliteiten en grootste geschenk delen met de wereld;
 • ben je helderder, krachtiger en liefdevoller in relaties;
 • weet je hoe je eigen verantwoordelijkheid kunt nemen voor je enegetische voeding, je inspiratie, je manier van met anderen omgaan;
 • weet je hoe je in je kracht kunt staan, en hoe je die kracht kunt versterken;
 • ben je meer compleet en één geheel, en ken je jezelf beter.

Kortom: je wordt méér wie je in wezen al bent. “Be the real you”.

 

 

Inka Pad 1: Phaña, de Rechterkant van het pad.
Kennis, Kosmovisie en Kern-oefeningen van de Inka-traditie
(mystieke kennis en bronnen van energie)

Klik hier om aan te melden voor de groeps-cursus

Klik hier om aan te melden voor de individuele cursus

 

 

Inka Pad 2: Chaupi, het Midden van het pad.
Energie in de wereld: Healing en het Hart
(sociale relaties, energie van het hart, en verbinding met de universele energieën)

 

 

 

Inka Pad 3: Ll’oqe, de Linkerkant van het pad.
De Magie van Werken met Energie
(innerlijke kracht, integratie en werken met aarde-energie)

Driedaagse: op 31 mei, 1 en 2 juni 2019, in Amsterdam.

 

 

Hoe is Inka Pad Online georganiseerd?

Wie het Inka Pad loopt ontvangt indrukwekkende kennis, krachtige inwijdingen en leert technieken om te werken met subtiele energie in verbinding met kosmos en aarde, in sociale  en persoonlijke relaties, en in je eigen interne energie-systeem. Ook vergroot je je sensitiviteit en je niveau van bewustzijn.

De 9 online lessen komen week na week vrij, en omvatten de hele lesstof van de Inka Pad  workshop. Er is persoonlijke begeleiding via het online lesprogramma en email. Zo werk je in 8 à 9 weken door de stof van de Inka traditie heen, in je eigen tempo, maar mét begeleiding (online) van Margo.

De lessen bestaan uit teksten, powerpoint presentaties, video- en soms audio-opnames, en opdrachten. Na deze periode volgt, ook weer in 2 maanden tijd, Inka Pad 2 (zie verderop bij Achtergonden en inhoud) op een soortgelijke wijze , en daarna Inka Pad 3.

Tijdens de online cursussen worden, in de cursusperiode, 3 tot 4 maal per cursus online vragensessies gehouden, waar je mij (Margo) en de groepsleden (online) kunt ontmoeten, en je al je vragen kunt stellen. Als de cursussen zijn afgerond kan je ervoor kiezen een 3-daagse workshop te volgen waarin je alle initiaties ontvangt, de oefeningen herhaalt met elkaar, en waarin we met elkaar de verdieping zoeken.

 

PRAKTISCH:

Dagen, tijden, prijzen, regelingen.

 • Op 27 oktober start ik weer met Inka Pad 1 Online, Groepsversie.
  Aanmelden voor de groeps-versie: klik hier.
 • 12 januari volgt dan Inka Pad 2, en
 • 23 maart start de cursus Inka Pad 3.
 • Aanmelden voor Inka Pad 2 en 3 is binnenkort mogelijk. 
 • Wie meedoet met de groeps-cursussen krijgt elke week een module toegestuurd, en er zijn 3 à 4 online live bijeenkomsten per cursus waar iedereen vragen kan stellen en ik ze natuurlijk beantwoord.
 • Het is ook mogelijk om op je eigen moment met een individuele Inka online cursus te starten. Dat kan een goede optie zijn als direct met Inka Pad 2 of 3 wilt beginnen. Dat is mogelijk als je eerder al een Inka Pad cursus hebt gevolgd, “live” of online, bij of via Margo.

 

 • De driedaagse is voor iedereen die alle drie de cursussen heeft doorlopen, waar of wanneer ook. Het is voor de Online deelnemers de kers op de taart, de afronding van de cursussen met de formele initiaties, en het met elkaar doen van oefeningen, waardoor alles goed integreert. Zolang er plek is kunnen mensen ook meedoen aan 1 of 2 dagen van de 3-daagse.

 

 • Wie meedoet aan de online groep met begeleiding krijgt korting op de cursus en korting op de 3-daagse. Dit omdat het voor mij veel efficienter is om met een groep te werken. Voor de deelnemers is dat trouwens ook vaak leuker en handiger! Maar individueel deelnemen kan natuurlijk ook!

 

Individueel de cursus volgen

– Prijzen: 1 online cursus kost normaal, als je de cursus op je eigen moment doet: € 247 excl BTW (inclusief BTW is dat € 298,87).
Aanmelden voor de individuele cursus kan HIER.

– Als je de cursus helemaal op een eigen moment doet dan kan je ook meedoen aan de 3-daagse, en die kost dan €125 per dag, €350 per 3 dagen, excl. BTW (ofwel incl BTW € 151,25 / € 423,50). Je kunt alleen deelnemen aan de dag of dagen die horen bij de cursus(sen) die je hebt gevolgd (of eerder deed in een workshop met Margo, of met Juan en Ivan Nuñez del Prado).

 

Deelnemen in de groep

– MAAR wie meedoet met de “stroom” van de online cursussen met mijn begeleiding elke paar weken, die betaalt MINDER.

– Prijzen zijn dan: € 197 per cursus excl. BTW (incl. € 238,37)

– De 3-daagse kost dan €225 (incl. BTW € 272,25). Deze lagere prijs van de 3-daagse is alleen voor wie alle 3 de curssussen volgt of eerder al de live workshops deed, en alle 3 de dagen meedoet met de 3-daagse.

Meedoen met de groepsstroom betekent:
Inka Pad 1 vanaf 27 oktober, 9 weken, de laatste module komt op 22 december 2018.
Dan 2 weken “kerstvakantie”, een week om de feestdagen te vieren, en een week voor integratie van de stof.
Inka Pad 2 van 12 januari tot 9 maart 2019, dan 1 week tijd voor integratie.
Inka Pad 3 van 23 maart tot 18 mei, dan een week voor integratie van de lessen.
De 3-daagse is op 31 mei, 1, en 2 juni 2019 in Amsterdam. De prijs van de 3-daagse is inclusief lunch.

Er is geen extra korting als je meedoet met alle drie de online cursussen. Je bent dus ook vrij om er tussendoor mee te stoppen en een andere keer verder te gaan. Je kunt dan echter niet aan de hele 3-daagse meedoen, alleen aan de dag die hoort bij de cursus die je gevolgd hebt.

Aanmelden:

Stuur een email naar margo@ineen.org en vertel waar je je voor aan wilt melden. Ik stuur je bericht terug!

 

IInka Header 600x225

De top van Apu Salkantay, de Apu van de vrije wilde energie (schilderij)

Je kunt de Basisworkshops Inka Pad online volgen zonder enige voorkennis of introductie. 

De volgorde is wél belangrijk: Inka Pad 1 is voorwaarde voor deelname aan Inka Pad 2, en ook voorwaarde voor Inka Pad 3. Inka Pad 2 en 3 gaan over verschillende dingen, maar voor beide heb je de kennis van Inka Pad 1 nodig.

In de online cursussen bouwt de kennis op elkaar voort, en is het aan te raden de cursussen in volgorde 1 –> 2 –> 3 te doen.

Natuurlijk kan je ook met Inka Pad 2 of 3 beginnen als je Inka Pad 1 al eerder op een andere manier hebt gevolgd. Maar let op: alleen de Inka Pad workshops van Margo Kistemaker, en van Juan en Ivan Nuñez del Prado zijn daarvoor voldoende. Workshops met andere Inka-leraren (ook al hadden de workshops  een soortgelijke naam) omvatten deels of helemaal andere kennis en oefeningen en zijn daarom niet geschikt om in deze serie als basis te dienen.

 

Basiskennis: Inka Pad workshops

In deze 3 online cursussen van 9 modules presenteert Margo Kistemaker de kosmologie en spirituele visie van de Inka-traditie.

Je leert een uitgebreide serie energetische technieken om met energie jezelf en anderen te helen, en je te verbinden met je bronnen van energie. Daarmee krijg je een nieuwe visie op jezelf, je relaties en de wereld om je heen.
Ook leer je technieken om je zware energie los te laten en te transformeren, om je relaties te verbeteren, en om je persoonlijke kracht en inzichten verder te ontwikkelen.
In de 3 cursussen leer je diverse oefeningen waar je zelf verder mee kunt werken en in kunt ontwikkelen.MK_S_vuurgolf_02

De 3 cursussen geven je op een moderne manier dezelfde kennis, inwijdingen en oefeningen die in de Inka-tijd deel uit maakten van de spirituele ontwikkelingsweg tot Inka en Qoya, het spirituele niveau van Verlichting.

De Inka en zijn spirituele vrouwelijke partner de Qoya leidden ook samen het Inka-rijk. Spirituele ontwikkeling en werelds leiderschap werd door de Inka-traditie gezien als één en hetzelfde.

Daarom kan je de kennis, inwijdingen en oefeningen van het Inka Pad ook zien als een intensief, persoonlijk pad naar hogere spirituele ontwikkeling en leiderschap, over jezelf, in je relaties met anderen, met effect in de wereld om je heen.

De basiscursussen zijn geheel gericht op je eigen ontwikkeling, je eigen spirituele pad, en je werkt in die ontwikkeling op drie verschillende manieren (de 3 paden).

Aan het eind van een cyclus van 3 online cursussen wordt een weekend “live” gegeven, waarin je de initiaties van de 3 Inka Paden (kanten van het pad) kunt ontvangen, en vragen kunt stellen. Ook werken we in dat weekend met Inka-technieken voor healing, en despacho’s.

Volgende driedaagse: 31 mei, 1 en 2 juni 2019

 

Door wie worden de cursussen gegeven?

Margo Kistemaker (psychologe) werkte vanaf 1988 tot 2002/2003 met energiewerk, healing en reading volgens het aura-chakra-model. Ze paste de lessen steeds aan op grond van eigen ervaringen en haar waarneming van de energetische wereld. Toen zij eind 2002 in aanraking kwam met de Inka traditie en lessen ging volgen bij Juan Nuñez del Prado, klikte dat geweldig goed met haar eigen visie en de vragen en antwoorden die zij in de loop der jaren had gesteld, en gevonden. De Inka traditie is sinds 2004 de basis geworden van haar lessen in workshops en opleiding.

Margo is sinds 2003 leerling van diverse Inka-leraren, waarvan Juan Nuñez del Prado de belangrijkste is (naast Elizabeth Jenkins, Americo Yábar en diverse Q’ero leraren). Sinds 2006 geeft zij zelfstandig Inka Pad workshops. Van 2008 tot en met 2016 organiseerde Margo jaarlijks workshops met Juan Nuñez del Prado en zijn zoon Ivan, waarbij zij vertaalde en assisteerde bij de lessen.

Vanaf begin 2018 is er nu de mogelijkheid om de Inka Pad cursussen online te volgen. Margo blijft in deze cursussen heel dicht bij de lessen die zij zelf ontving van Juan, maar heeft natuurlijk haar eigen manier van presenteren, interpreteren en verbanden leggen. Die eigen manier is mede beïnvloed door alles wat Margo naast het Inka Pad geleerd en ontwikkeld heeft.
Op de webpagina over Margo vind je meer over haar.

 

Achtergronden en inhoud van de cursussen

TIP: lees het artikel van Juan over de Andes- (of Inka-) traditie en de zeven niveaus van bewustzijn in zijn artikel An Andean transcendental Anthropology -Juan Nuñez del Prado.

 

Wat leer je in de Inka Pad workshops?

Inka Pad 1 – Kennis, Kosmovisie en Kern-oefeningen

(het Mystieke Pad, Phaña, Rechterkant)
In deze cursus leer je de kosmovisie en basisbegrippen van de Inka-traditie kennen, en je leert werken met lichte en zware energie zodat je je spirituele, mentale en emotionele groei een krachtige impuls kunt  geven. De “Rechterkant” is de meer begrijpende, kennis- of intellect-kant van het Inka Pad. Als je deze cursus hebt gedaan heb je inzicht in de basis van de Inka-traditie en ken je de 3 belangrijkste oefeningen, waarmee je je eigen energie helderder en sterker kunt maken.

Mystieke kennis betekent in deze context: je eigen verbinding maken met het goddelijke, je eigen ervaring van je eigen energie krijgen, je eigen spirituele waarheid vinden.

Onderwerpen in deze cursus zijn:

 • je eigen verbinding maken met je kosmische bron en aarde-bron van energie;
 • krachtig gronden door zware energieën los te laten en de voedende lichte energie van de aarde binnen te laten;
 • op een organische manier grenzen aan je energieveld creëren die jou beschermen en het contact met anderen tegelijkertijd verbeteren;
 • je drie kern-krachtvelden met elkaar in lijn brengen: Yachay (kennis en denken), Munay (intentie en ervaring0, en Llankay (impulskracht en actie);
 • makkelijker omgaan met verschillen tussen mensen;
 • je relaties meer in harmonie brengen;
 • herkennen van verschillende soorten relaties en het integreren van jouw energie met die van een ander zonder je eigenheid te verliezen;
 • het delen van je persoonlijke kracht met anderen, zo dat iedereen er beter van wordt (Karpay Ayni);
 • niveaus van bewustzijn en de consequenties daarvan voor je denken, voelen en handelen;
 • en verbinding met de spirituele lijn van kennis en beoefening van het Inka Pad (Misha Chakuy).

 

Inka Pad 2 – Energie in de wereld: Healing en het Hart 

(het Middenpad, Chaupi, het pad van het hart)
In de cursus over het Midden van het Inka Pad leer je je eigen energetisch systeem kennen zoals de Inka’s het benoemen en er mee werken. Ook maak je een verbinding met de universele krachten die het leven op aarde vormgeven, en maak je op verschillende manieren je energieveld lichter, krachtiger en helderder.

Het Midden van het Pad is het werken met de kennis en oefening die buiten met binnen verbindt, je bronnen van energie buiten je met je interne gedachten, gevoelens en gewoontes. Het Midden van het Pad is sterk verbonden met de energie van het Hart.

Onderwerpen in deze Inka Pad 2 cursus zijn:

 • Het ritueel van het weven van de banden van kracht en het openen van de energetische ogen (Chumpi Away Ñawi Kichay)
 • hierdoor activeer je je eigen energiesysteem en versterk je je essentie-kracht;
 • je leert waarnemen met ALLE ogen, niet alleen die in je hoofd;
 • je ontdekt hoe je verschillende aspecten van je zelf (zien, communiceren, voelen, verbinding maken, doen) met elkaar verbindt en integreert tot één geheel, jouw Ziel;
 • je leert de kunst van het harmonieus omgaan met anderen in relaties en groepen;
 • je leert je verbinden met de kracht van de universele energieën van Water (levensenergie), Aarde (voeding en vorm, materie), Zon (bewustzijn) en Wind (informatie);
 • we doen oefeningen voor het transformeren van zware energieën uit het verleden;
 • en met angst en projectie op de toekomst;
 • je leert een paar basistechnieken om jezelf en anderen te healen;
 • en last but not least: we werken met de helende energie van het hart. 

 

Inka Pad 3 – De Magie van Werken met Energie

(Het pad van actie, Lloqe, Linkerkant)
In deze cursus leer je concreet werken met energie, voor zelfhealing, en healing van anderen.

Onderdelen zijn: het activeren en versterken van je zeven interne krachten:

 • Qaway- de kracht van helder zien, visie;
 • Rimay- spreken met kracht, expressie, je eigen stem vinden;
 • Kanay- de kracht van Zijn wie je in wezen bent, in contact zijn met je kern, je essentie;
 • Munay- de geintegreerde kracht van liefde & wil,  jouw persoonlijke kracht om te werken met universele liefde;
 • Tusuy- de kracht van verbinding, ervaring, keuzes maken en “dansen in de wereld”;
 • Atiy- jezelf kennen, de kracht van aanvoelen en weten wat je aankunt, jezelf niet overschatten en niet onderschatten;
 • Tarpuy- de kracht van kunnen loslaten, overgave, geduld en het proces laten plaatsvinden zonder ongeduld.

Je leert werken met je spirituele helpers (Inka-stijl);
we ontdekken de zeven transities van één bewustzijnsniveau naar een volgend;
je versterkt je Zelf en ontdekt hoe groot jouw nog ongebruikte potentie is;
we werken met verfijning van je waarneming;
je leert hoe je in contact met verschillende mensen een ander soort energetische grens kunt aangeven;
je leert hoe je jouw bewustzijn en kracht integreert tot jouw unieke manier van Zijn in de wereld;
en tot slot leer je samenwerken met de grote kracht van Moeder Aarde, de Amaru-slangenkracht (de Inka-variant van de Kundalini-energie).

 

Praktische zaken

De Inka Pad workshops zijn toegankelijk voor iedereen, ongeacht voorkennis.

Aanmelden:

Stuur een email naar margo@ineen.org en vertel waar je je voor wilt aanmelden. 

Binnenkort staat hier een mogelijkheid om je rechtstreeks op het online lessen-platform aan te melden.

 

 

Vraag meer informatie over de workshops: 

INEEN / Margo Kistemaker
margo@ineen.org

tel. 06 2479 7014